zondag 22 september 2013

Draken...

Soms kun je beren op de weg tegenkomen, door de bomen het bos niet meer zien, of het gevoel hebben draken te moeten verslaan.


Het is Michaëlstijd. Op 29 september vieren we het Michaëlsfeest. Het feest van de moed, dapperheid en de intrede van de herfst. Draken verslaan hoort hier ook bij.
Nu heb ik de laatste tijd het gevoel een aantal draken te moeten verslaan. De verbouwing was er zo een, maar ook in je werk of privéleven kun je draakjes tegenkomen.


Ik versla mijn draken vaak door iets te gaan doen, te scheppen, uit mijn handen iets moois te laten ontstaan.
Ik liep vanmorgen een beetje besluiteloos door het (o zo fijne nieuwe) huis. Er waren (ZIJN!) zat dingen die nog "moeten"... Zo is er nog niet 1 plint, moeten de radiatoren op een paar plaatsten nog worden aangesloten, de badkamer ingericht en ga zomaar door... Ik besloot iets te gaan maken en liep naar onze zolder waar een kast staat vol mooie stoffen en andere spullen waar ik iets mee kan.
Maar... ik vond het patronenboek wat ik in de drukte van de verbouwing mezelf had gegund nergens, en toen ik een keuze had gemaakt uit de patronen die ik wél had, had ik niet de stof naar m'n zin..
Kortom, missie kansloos.

Op dat moment besloot ik om mijn draakje maar eens écht te temmen.
Ik vond mijn wolletjes in een grote kist, mijn priknaalden lagen ook voor het grijpen, nu nog de ondergrond uit verschillende kleine stukjes aan elkaar geprikt.. Ik kon beginnen.

Heerlijk!


2 opmerkingen: